Poezi Maturantve


 Me kanë Semi Maturant
Ështe shumë mir, por në fund
Ndarja qemka më e vështir

 

 

 

Kaluan 9 vite si të ishin 9 netë
Shkolla fillore mbaroi
Gjimnazi po na pret,
Ndarja nga shoqnia është
Shumë e vështir, a do mund
Tju zgjas doren  kur t’më thoni
Lamtumir.

 

Sdo ta harrojm Faikin as
Këshillat e tij, sdo ta shohim ma
Baftien, Nitin,Gentritin,Besin,
Lulin, Lenin etj qe na bajshin shoqni

 

Çdo fillim ka perfundim, Çdo ndarje ka lote
Por më e rendesishme për neve është që
Po festojm sot.

 

EH… si anijet qe lundruan edhe ditet e
Shkolles shpejt shkuan, 9 vite shkuan
me vrap dhe nuk kthehen prap.

 

Kujdestar ty kurr sdo te harrojm
Kujdestar ma t emir kurr sdo te takojm
Në Çdo aspekt ti neve na ki kuptu
Edhe pse nganjeher Luli,Valoni,Alberjani
Niti shume te kan bo me u nervozu.

 

Ky drejtori shume I shtir nu doke
Nganjeher na thojke zanin sdu me ju ni
Se me bo me ardh aty ner dysheme ju shti

 

Msusin Arton edhe Milazim skemi mi harru
Edhe pse nganjeher ne ditar mungesa na
Kane shenu.

 

Do ti kujtojm edhe kto shoqet qe mir kena kalu
Edhe pse kto shume kane xhelozu

 

 

Ky msusi Dan nganjeher kur u nervozojke
Krejtve grushta na sakatojke edhe gomar
Shpesh here na thojke

 

Ky msusi arton kur vike ne klase na bajke
“How are you” na nuk kuptojshim anglisht
e në shqip ja kthejshim ,,Qa po thu “

 

 

Këtë msusin Ferat dhe Zade  qe jemi mundu
Me I respektu , ndoshta kushtet e tyne sja kemi plotsu
por sonte falje dojm me ju kërku.

 

Ky msusi Naim dhe Gëzim u munojshin te shkretit diqka me
na shpjegu e ne thojshim kta sdin kurgjo
e sdojshim me I ndegju

 

Ky msusi Mujë edhe Ramadan msusa t’mir jane
kone edhe pse edhe keta vrejtje kurr se kane
Lone pa na thane.

 

Ky msusi Isak shume u nervozojke  e
Hapke ditarin edhe krejtve 1-sha
Na shenojke .

 

Kjo matematika shume na ka pas pelqy
Edhe pse msusen Leonorë se kemi lo
Kurr oren mir me kry .
Na thojke msusja Leonore   sa
Bajn 2+2 edhe na e ngucshim edhe ja
Bajshim kjo është e barabart me 3

 

Msusi Jemin na thojke msoni nxansa se
Per vete e keni , une kam deshir qe ju
Ma te mir te jeni.

 

Ne kete nate ndjenat nu kane perzi
E sen spo mujm me kuptu po nje gje
E dim  ne emer :
Te klases se IX gjith arsimtarve falje dojm me ju kerku