Kush ishte Plaku te Perroni i keq?

Flitet se njeher, Gani Godeni, duke u kthyer per ne shtepi kembe, kur kishte mberritur te vendi qe nga vendesit njihet me emrin Perroni i keq, i cili shtrihet afro 500 metrane juglindje te katundit, ne kulm te nates, papritur mas nje kthese, sheh nje plak me mjeker te gjat ulur skaj udhes, duke pire duhan me nje llull qelibari. Ne ate çast, Ganiut i ndalet fryma dhe floket i ngriten tikeperpjet. Mendon te kthehet prapa, por nuk guxon, sepse pershpejt, zgabimthi iu kishte pas afruar shum plakut te panjohur. Mbasi edhe udh tjeter per ne shtepi skishte pasur, e kishte bere zemren gur dhe kishte kapercyer perafer plakut, duke i thene nga frika: Merhaba. Plaku skishte folur hiq, veqse e kishte keqyrur Ganiun. Kur kishte mberritur ne shtepi i tmerruar, Ganiu gjith naten deri ne mengjes skishte shtie kokerr gjumi ne sy. Thon se Ganiu, kurr skishte udhetuar naten vetem