Gjuetari dhe Dhelpra Misterioze

Nder demirasit flitet se nje her nje gjuetar i quajtur Ali, nga katundi Demiraj, kishte dal naten ne prite te vendi qe quhet Gudiç afro 500 m ne jug te katundit. Aty Aliut i kishte dal nje dhelper, te cilen ai e gjuan me pushk gjuetie. Por, me gjase, ajo nuk kishte qen dhelper, sepse kur Aliu e kishte shkepur pushken ne te, tyta e pushkes i ishte çare cope-cope dhe Aliut baruti e flaka ia kishin perzhit krejt mustaqet. Mbasi Aliu e kishte gjuajtur ate qe eshte duk si dhelper, ajo kishte filluar te bertas si dreq: Vaoo, vaoo, vaoo......, dhe pernjeher aty per aty ishte zhdukur