Bolla e gjate 50 Metra

Nder stanciqasit eshte ruajtur thenia se ne vitet e gjashtedhjeta te shek. XX-te, toplanasi, Gani Dauti, isa kishte çuar buken barinjeve. Mbasi ua kishte dorezuar buken ketyre te fundit, ishte nisur mbrapa per ne shtepi, ne Toplane. Kur kishte mberritur te vendi, i cili nga toplanasit njihet me emrin Stan, e kishte par nje boll, e cila terthorazi ia kishte prere udhen. Bolla kishte levizur nga Kopilaqa ne drejtim te Majes se Zeze. Simbas vleresimit te toplanasit, Gani Dauti, boll kishte qen e gjat 50 metra dhe e trash sa nje bander. Nga frika e madhe, Ganiu kishte mbetur shtang ne vend, si i ngrir, per 10 minuta derisa  bolla kishte kapercyer udhen