Ari i fshehur

Legjenda thore se para afro 100 vjetesh, ne terheqje e siper drejt jugut neper luginen e lumit te Stanecit, ne katundin Ranatoc jan verejtur dy kuaj te narkuar me ar, kurse ne lagjen Gruhali qe gjendet afer malit Ostrovice, kan dal pa ngarkese. Simbas gojedhenes, ky ar eshte fshehur nentok. Praulla thote se ari eshte fshehur 2 pushke larg nga dera e mullirit, i cili ka dy jaze dhe ne bregun e majte te lumit gjendet nje shkemb, keshtu qe kur lind dielli, rrezet e para bien drejt kulmit te mullirit ne kete shkemb. Mirepo, pergjat lumit te Stanecit gjenden tre mullinj ka nga nje shkemb perball ne anen perendimore (mulliri i Stanecit dhe ai i Buhiçit, ne bregun perendimor te lumit te Caravajkes, afer grykederdhjes se tij ne Llapushnice, tek Urat). Shkem me te shpikatur perball ne anen perendimore, ka mulliri i Stanecit.