Detyra Logjike

A doni ta lodhni kryt pak tvazhdojm me ket tem , pe nisi pak me tleta :p

1.Lopa = 10 euro
Delja = 5 euro
Pula = 1 euro

Gruponi 50 kafshe te cilet se bashku japin shumen prej 100 euro.

Rruges po kalonin nje femer e mashkull. I sheh nje person tjeter dhe i pyet:
"Shume po ngjani njeri me tjetrin, jeni vella e moter"?

Kurse njeri nga 2 "personazhet" tane pergjigjet:
"Jo, nuk jemi vellau me motren, po nena e k'tij trimi eshte vjehrra e nenes sime"..
...
Cfare jane ata mes vete?

Vëlla e motër së bashku para 10 vitesh kanë pasë 10 vjet. Sa vjetë do të kenë pas 5 vjetësh?

Ne pese kutia gjenden gjithsejt 100 molla. Ne kutine e pare dhe te dyte ka 52 molla, ne te dyten dhe te treten ka 43, ne te treten dhe te katerten 34, kurse ne te katerten dhe te pesten ka 30 molla. Nga sa molla ka ne secilen kuti?

3 persona kan henger dark ne nje restorant dhe darka ka kushtuar 10euro per person dmth 30euro gjithsej....
kamarieri i ka marre 30euro dhe ja ka dergu pronarit, ndersa pronari i ka then tja kthej 5euro,
kamarieri prej 5eurove te kthyera 2euro i ka fut ne xhep dhe 3euro ja ka kthy tre personave qe paguan darken dmth nga 1euro per person..

ateher ketyre 3 personave i ka kshutuar darka nga 9 euro(10-1= 9euro per person) 9x3=27 + 2 euro kamarieri ne xhep 29, ateher ku mbet 1euro


U kon ni autobus tu ec, nautobus jon kon 7 qika secila pi 7 qikave ka pas 7 canta secila cant ka pas 7 maca secila mac i ka pas 7 maca tvogla.

Sa KEMBE jon kon nautobus :P ?

Pergjigjet

Lopa = 10 euro
Delja = 5 euro
Pula = 1 euro

Gruponi 50 kafshe te cilet se bashku japin shumen prej 100 euro.

 

Pergjigja

40 pula = 40 euro

8 dele = 40

2 lop = 20 euro

40+8+2=50 kafsh
40+40+20=100euro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rruges po kalonin nje femer e mashkull. I sheh nje person tjeter dhe i pyet:
"Shume po ngjani njeri me tjetrin, jeni vella e moter"?

Kurse njeri nga 2 "personazhet" tane pergjigjet:
"Jo, nuk jemi vellau me motren, po nena e k'tij trimi eshte vjehrra e nenes sime"..
...
Cfare jane ata mes vete?

 

Pergjigja

Axh e mbes dhe Bab e bije

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vëlla e motër së bashku para 10 vitesh kanë pasë 10 vjet. Sa vjetë do të kenë pas 5 vjetësh?

 

Pergjigja

Vellau X vjet , motra Y vjet,

(x-10)+(y-10)=10
x+y-20=10
x+y=30..

S'bashku kan 30 vjet kurse mas 5 viteve do tken 40 vjet sbashku
Zgjidhja = 40 vjet ! :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ne pese kutia gjenden gjithsejt 100 molla. Ne kutine e pare dhe te dyte ka 52 molla, ne te dyten dhe te treten ka 43, ne te treten dhe te katerten 34, kurse ne te katerten dhe te pesten ka 30 molla. Nga sa molla ka ne secilen kuti?

 

Pergjigja

Kutia 1 = 27 molla
Kutia 2 = 25 molla
Kutia 3 = 18 molla
Kutia 4 = 16 molla
Kutia 5 = 14 molla

27+25+18+16+14=100

kutia1 + kutia2 = 27+25=52
kutia2 + kutia3 = 25+18=43
kutia3 + kutia4 = 18+16=34
kutia4 + kutia5 = 16+14=30

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 persona kan henger dark ne nje restorant dhe darka ka kushtuar 10euro per person dmth 30euro gjithsej....
kamarieri i ka marre 30euro dhe ja ka dergu pronarit, ndersa pronari i ka then tja kthej 5euro,
kamarieri prej 5eurove te kthyera 2euro i ka fut ne xhep dhe 3euro ja ka kthy tre personave qe paguan darken dmth nga 1euro per person..

ateher ketyre 3 personave i ka kshutuar darka nga 9 euro(10-1= 9euro per person) 9x3=27 + 2 euro kamarieri ne xhep 29, ateher ku mbet 1euro

 

Pergjigja

30euro ja ka dhen kamrierit 5 euro gaza ja kthen (30-5=25)kamarieri 3euro ja kthen (25+3=28)por edhe 2 euro kamarieri ne xhep
(28+2=30) rrezultati

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

U kon ni autobus tu ec, nautobus jon kon 7 qika secila pi 7 qikave ka pas 7 canta secila cant ka pas 7 maca secila mac i ka pas 7 maca tvogla.

Sa KEMBE jon kon nautobus ?

7 qika x 7 çanta = 49 çanta
49 çanta x 7 mace te mdhaja = 343 maca te mdhaja x 4 kemb = 1372
343 maca te mdhaja x 7 maca te vogla = 2401 maca x 4 kemb = 9604
1372 + 9604 = 10976
10976+14 = 10990

10990+2 komt e shoferit=10992

Gjithsej 10992 kemb